چهارشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۳
۰ نفر

گروه بورس: بررسی‌ها نشان می‌دهد، منحنی شاخص بورس تهران از ابتدای امسال تاکنون همزمان با انتشار اخبار سیاسی با افت سنگینی مواجه شده و نوسان این شاخص، پیوند نزدیکی با اخبار سیاسی پیدا کرده است.

به گزارش همشهری، دیروز شاخص کل بورس تهران دومین افت سنگین خود را از ابتدای سال تاکنون تجربه کردو با 571 واحد نزول بالغ بر2.2 واحد کاهش یافت.این نزول پس‌ازآن اتفاق افتاد که اعمال برخی تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران به سوژه خبری تبدیل شد و این تحریم‌ها فعالیت برخی شرکت‌های بورس و مدیران برخی شرکت‌ها را مورد هدف قرار داد. در عین حال بررسی روند نزولی شاخص بورس ازابتدای سال تاکنون حکایت از آن دارد که بورس تهران در طول 2‌دوره بسیار مهم با افت‌های سنگین و تاریخی مواجه شده که عموما در این‌2 دوره فضای سیاسی ایران آبستن اخبار مهم سیاسی بوده است.

در دوره نخست که اواسط اردیبهشت ماه امسال رخ داد، انتشار خبر‌هایی در مورد رئیس‌جمهور و شایعه خانه‌نشینی او باعث شد تا شاخص بورس تهران در روز‌های دهم و یازدهم این ماه به‌ترتیب 460و 637 واحد کاهش یابد و فقط در طول 3روز نزدیک به 1600واحد نزول کند. پس از این دوره همزمان با انتشار خبر‌های تحریم‌های اتحادیه اروپا و برخی اخبار در باره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی زمینه‌های نزول شاخص را فراهم کرد.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد با وجود آنکه مولفه‌های تکنیکی و اقتصادی نشان‌دهنده روند رو به رشد بازار سهام است اما بورس تهران در محاصره عوامل سیاسی داخلی و خارجی گرفتارشده و ضربه‌های روانی این عوامل منجر به نزول شاخص‌های بورس می‌شود.

جدول بورس

مسئله خودروسازان

شهرام شهمیری، مدیرعامل شرکت کارگزاری سهم آشنا و کارشناس بازار سرمایه در تشریح دلایل نزول شاخص بورس تهران در مبادلات روز گذشته گفت:از ابتدای امسال تاکنون چند نکته در نزول شاخص‌های بورس مؤثر بوده است نکته اول مربوط به اظهارنظر‌های مختلف در مورد معامله سهام شرکت‌های خودرو‌سازی‌ است و این موضوع اثرات منفی بر کلیت بازار گذاشته است.

وی افزود: سهام شرکت‌های خودروساز جزء سهام مهم و پیشرو بازار در سال‌جاری هستند و وقتی سهام این شرکت‌ها منفی می‌شود کلیت بازار منفی می‌شود چرا که بورس ایران تحت‌تأثیر عوامل هیجانی است و اظهار نظر‌های منفی باعث منفی شدن سهام شرکت‌های خودرو ساز می‌شود.

وی با بیان اینکه این اظهارنظر‌ها چند ماه است که بازار را تحت‌تأثیر قرار داده تاکید کرد:به‌نظر من باید هر چه سریع‌تر تصمیم‌گیری نهایی در این مورد انجام شود چرا که کشور دارای مراجع قانونی است و اگر بحثی در این مورد وجود دارد باید دراین مراجع تصمیم‌گیری شود.

شهمیری درباره عوامل دیگری که باعث نزول شاخص بورس تهران شده‌اند توضیح داد: عوامل اقتصادی نشان می‌دهد؛ نماگر‌های بورس تهران باید رشد کنند و چشم‌انداز بازار مثبت است اما انتشار برخی اخبار منفی در بازار سرمایه در طول 20روز گذشته منجر به نزول شاخص شد.وی افزود: به هر حال همه بورس‌های دنیا تحت‌تأثیر عوامل سیاسی هستند و بورس ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

افزایش ریسک سیاسی

در همین رابطه، علیرضا عسگری مارانی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با فارس گفت: واقعیت این است که طی یک‌ماه اخیر و خصوصا از هفته‌های اول اردیبهشت ماه ریسک بازار به‌دلیل ابهامات و مسائل سیاسی افزایش یافته است؛ به‌طوری که در هر هفته چند ریسک ناشی از صنایع و شرکت‌های بزرگ بورس از سوی مقامات مسئول به بازار و سهامداران تحمیل می‌شود.

وی به عوامل مؤثر در سیر نزولی قیمت‌ها و شاخص بورس اشاره کرد و گفت: در این میان موضوع ادغام 8 وزارتخانه و ناهماهنگی‌ها و مشخص نشدن قیمت تمام شده محصولات شرکت‌های تولیدی، بحث معامله سهام شرکت‌های خودرویی و واکنش‌های گاه نسنجیده برخی، موضع اخیر بخش ایمنی محیط‌زیست وزارت نفت در مورد پتروشیمی خارک، مسائل مربوط به شرکت‌های مخابرات و همراه اول و حق پروانه 5 یا28.1 درصدی سازمان تنظیم مقررات و بدهی مخابرات، انتشار اخبار ضد‌و نقیض در مورد قیمت خوراک دریافتی پالایشگاه‌ها براساس 65 یا 95 درصد فوب خلیج‌فارس و آتش سوزی روز گذشته پالایشگاه آبادان همگی دست به دست هم داده‌اند تا این روزها قیمت سهام اکثر شرکت‌های بورسی و شاخص بازار با کاهش شدید روبه‌رو شود.

وی افزود: علاوه براین متأسفانه برخی رسانه‌ها هم با تفسیر نادرست و اشتباه از مواضع اخیر بانک مرکزی درخصوص 3خطر بورس در سال‌جاری به تشدید فضای منفی بازار دامن زدند، چرا که در گزارش بانک مرکزی علاوه بر اعلام آثار افزایش هزینه‌ها، تورم، نرخ حامل‌های انرژی در کاهش سودآوری شرکت‌های بورس، به مزیت‌های بازار سهام هم اشاره شده بود اما تعدادی از رسانه‌ها فقط بعد منفی این گزارش را منتشر کردند.

کد خبر 136066

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز